2010. május 18., kedd

Ismét workshopon jártunk....

A II. Cairo Fesztivál keretein belül 2 egyiptomi világsztár tartott továbbképzést 2010. április 24-én Budapesten. A legendás Aida Nour és a fiatal tehetség, Mohamed Kazafy a világ leghíresebb és legkeresettebb orientális tánctanárai, koreográfusai közé tartoznak, ami garantálta a professzionalizmust, az autentikát és a hőn áhított kairói életérzést.

Mohamed Kazafy Egyiptom egyik leggyorsabban emelkedő táncos-koreográfus csillaga 17 éve a világhírű Reda Troup tagja, vezető szólistája. Stílusát meghatározzák a klasszikus balett jegyei: légies, finom, mégis szenvedélyes koreográfiákat készít, folklór vonalon pedig az autentikus erőteljességet és a színpadi játékosságot ötvözi. 3 órás workshopján a két legpopulárisabb egyiptomi folklór stílusból tartott stílusismeretet, felső-egyiptomi szaidi és az egyre népszerűbb, laza, vidám núbiai technikát és koreográfiát tanulhattunk Tőle.

Aida Nour táncos karrierjét fiatalon kezdte, s lett a Reda Troup híres táncosa.Stílusa nőies, erős, változatos, elsöprő egyéniséggel párosítva.Oum Kalthoum legendás egyiptomi énekesnő egyik dalára speciális technikájú koreográfiát tanított. Lépéskombinációi nagyon egyediek, mégis Aida Nour előadásmódja hatott ránk leginkább. A zenében rejlő érzelmeket e tánc nyelvére fordította, megmutatta a különbséget puszta "lépéskombináció" és az igazi "tánc" között. Ez az élmény biztosan nagy hatással lesz a további tevékenységünkre.

Nincsenek megjegyzések: