2010. május 31., hétfő

Utazás a török félhold körül - Pécs 2010
2010. május 29-én, szombaton véget ért az Utazás a török félhold körül című összművészeti fesztivál, ahol nagy szerencsénkre és a Pápai Huszár Egyesületnek köszönhetően mi is részt vehettünk.
Rengeteget készültünk a fellépésre, új stílusban új koreográfiát állítottunk össze külön erre az alkalomra és mindehhez persze új ruha is dukált :).
Kedvenc varrónőnket nem kíméltük, rövid határidővel mindent akartunk, folyamatosan bombáztuk az újabb és újabb ötleteinkkel, igényeinkkel...de a végeredmény magáért beszél...minden anyagi is időbeli befektetést megért az új kedvencünk!!!!
Szombaton korán indultunk, hogy legyen idő"visszaröpíteni" a Barbakán várárkot az időben, hogy az ide látogatók bepillantást nyerjenek a török hódoltság-korabeli mindennapokba. Persze a sátorállítást meghagytuk a fiúknak, addig mi "gyorsan"(röpke 1 óra alatt) átlényegültünk Aishává és Leilává :).
2kor volt az első felvonulás, a Dóm téren rövid toborzás után csatlakozott egy kisebb embertömeg, akik visszakísértek minket a várárokba és már kezdődhetett is a móka.

Kb.15 percet táncoltunk, utána korabeli fegyverek bemutatása, majd hadijátékok és párbajok következtek, aztán a gyerekeké volt a terep és a főszerep. Beöltözhettek korhű ruhákba, kaptak kardokat és úgy vívhattak a huszárokkal és a janicsárokkal. Nem volt könnyű dolga az egyesület tagjainak, mert ezek a csintalan apró harcosok hamar egymás ellen fordultak és persze első vérig folyt volna a küzdelem, ha nem avatkoznak közbe.
Hozzánk a török sátorba, rabul ejtett lányokat hoztak, akik addig maradtak, amíg valaki ki nem váltotta Őket, néhány tevéért, vagy harc során. Amíg nem jöttek értük(néha sokat kellett várniuk :) ), addig volt egy rögtönzött hastáncóra. Az senkinek sem árthat:).
Észre sem vettük, hogy telik az idő, mire igazán belejöttünk Aisha és Leila szerepébe (már majdnem törökül is beszéltünk:)), már vége is volt a mulatságnak és nagy bánatunkra készülődni kellett a hazainduláshoz.
Az egyesület fotósának, Zsuzsának köszönhetően készültek profi fotók és videók, azokat majd hamarosan feltöltjük, addig is:
http://www.bama.hu/galerialp/39613
Utazás a török félhold körül - a Pécs TV-n:

4 megjegyzés:

dreschma írta...

Nagyon szépek vagytok!

Ügyes kezű varrónőnek külön elismerésem! Csak így tovább!

Aztán majd a portfólióba is kell rendes fotó a szép ruhákról!

Puszi Marcsi

mária írta...

gratulálok, nagyon szépek vagytok,na meg a ruhák is MINDEN ELISMERÉS A VARRÓNŐNEK. PUSZLLAK BENNETEKET. KERESZTMAMA.

Zafír hastánc írta...

Köszönjük szépen!A varró(művész)nő nevében is :). most egy darabig biztosan ez lesz a kedvenc ruhánk:).Andi ismét nagyot alkotott!Puszi

Attila írta...

Kedves Hölgyek!

Volt szerencsém élőben is látni Önöket a Várárokban, s mégegyszer is csak gratulálni tudok!

Nagyon szépek és üdék (voltak ott is és a honlap egyéb képein, videóin), már sokat megmutató és még többet sejtető ruhájuk és alakjuk is valóságos afrodiziákum! :-)
Sok sikert a továbbiakra, remélem, lesz még szerencsém élőben is látni Önöket!

Kézcsókkal és tisztelettel,
Attila